п’ятниця , 26.04.2024

Поліцейського судитимуть за ДТП, у якому на Івано-Франківщині загинуло двоє людей

До суду скеровано обвинувачувальний акт щодо поліцейського, якого підозрюють у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило загибель двох осіб.

ДТП, Лісний Хлібичин

Про це повідомляє прес-служба Державного Бюро Розслідувань, пише Панорама Прикарпаття.

“До суду скеровано обвинувальний акт щодо працівника сектору одного з відділень Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області, підозрюваного у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель двох осіб”. – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування здійснювали слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на автодорозі сполученням Стрий-Чернівці Івано-Франківської області відбулося зіткнення автомобілів «Mazda» та «Daewoo». За кермом автомобіля «Mazda» перебував працівник поліції, який знаходився у стані алкогольного сп’яніння. У результаті зіткнення, водій та пасажир автомобіля «Daewoo» від отриманих травм загинули на місці події.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Генеральна прокуратура України.

Подія кваліфікована як порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Нагадаємо, у червні цього року у селі Лісний Хлібичин Коломийського району поліцейський, перебуваючи за кермом приватного автомобіля Mazda, потрапив у ДТП з автомобілем Daewoo, у якому перебували водій і пасажирка.

Внаслідок ДТП працівник поліції був доставлений у реанімаційне відділення лікарні, а чоловік та його дружина із Лісного Хлібичина, які перебували в іншому авто, загинули на місці події.