п’ятниця , 26.04.2024

“Не красти і самоліквідуватися” – Шмигаль дав завдання майбутнім головам РДА

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Денис Шмигаль сказав, що очікує призначення голів райдержадміністрацій вже цього тижня.

Шмигаль

«Через програму “Ліфт” у нас пройшло пів тисячі людей. Чоловік 60 я через себе пропустив на співбесідах. Велика частина цих людей вже подана на Кабінет Міністрів, на погодження в Офіс президента. Сподіваюся, до кінця тижня або більша частина, або всі голови РДА будуть призначені», – розповів Шмигаль.

Голова ОДА поставив перед майбутніми головами РДА три головні завдання: успішно завершити децентралізацію в кожному районі; ліквідувати наступного року РДА як установи, не красти, пише Панорама Прикарпаття з посилання на Курс.

«Тому що будуть ОТГ, а РДА – вже не будуть. Функція голів РДА: грамотно провести ліквідацію. Працівники РДА – це величезний кадровий ресурс, потенціал для майбутніх ОТГ. Це навчені в доброму смислі цього слова бюрократи, які зможуть якісно і корисно виконувати свою роботу для ОТГ. Тому що більшість людей, які працюють в РДА, мало дотичні до корупції. Вони просто відповідально і якісно виконують свою роботу. Тому до голів РДА, які сьогодні присутні на селекторі, даю меседж: кого встигнете відхопити собі з найкращих кадрів на початках для ОТГ – це і буде ваша перевага», – сказав Шмигаль.

«І третє завдання – це не красти. Воно насправді перше, але я на ньому закінчую, бо найкраще запам’ятовується остання фраза. Для майбутніх голів РДА це питання номер один», – підсумував він.

Нагадаємо, минулого місяця Зеленський звільнив усіх 14 голів РДА на Прикарпатті.

У серпні Шмигаль оголосив про початок прийому резюме кандидатів на посаду очільників усіх 14 райдержадміністрацій Прикарпаття. Відбір на посади відбувається через проєкт команди президента LIFT.