п’ятниця , 29.03.2024

На Івано-Франківщині повідомлено про підозру 16 особам, причетним до організації масштабного наркобізнесу

У справі про організацію виробництва марихуани в Косівському районі Івано-Франківської області, за матеріалами Служби безпеки України, повідомлено про підозру 16 особам.

наркотики, Прикарпаття

Нагадаємо, у вересні СБУ спільно з поліцією та прокуратурою блокувала вирощування та виготовлення організованою групою марихуани на чотирьох гектарах в тепличному господарстві на Івано-Франківщині.

За уточненими даними, було виявлено понад вісімдесят дев’ять тисяч наркотичних рослин та вилучено тисячу сто шістдесят п’ять кілограмів сухого подрібненого листя й суцвіть канабісу. Вартість виготовленого з цієї сировини наркотику на чорному ринку могла сягнути п’ятдесяти мільйонів євро.

Шістнадцяти фігурантам справи повідомлено про підозру в незаконному посіві та вирощуванні конопель, вчиненому за попередньою змовою групою осіб з метою збуту (ч. 2 ст. 310 КК України), та у незаконному виготовленні, зберіганні з метою збуту наркотичних засобів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

Відповідно до ухвали суду утилізовано три вантажні автомобіля подрібненої наркотичної коноплі, повідомляє управління СБУ в Івано-Франківській області.

наркотики, Стопчатів