четвер , 25.04.2024

Київське “Динамо” перемогло “Шахтар” в 1/8 фіналу Кубка України

Київське “Динамо” після тривалої перерви нарешті перемогло донецький “Шахтар”.

Динамо - Шахтар

Трапилося це сьогодні, 30 жовтня, у матчі 1/8 фіналу Кубка України.

Кияни приймали гірників вдома на “НСК Олімпійському” і перемогли з рахунком 2:1.

Динамівці на правах господарів поля активно розпочали поєдинок, вдаючись до пресингу суперника та намагаючись прорватися до воріт П’ятова.

На 22-ій хвилині вони зуміли повести в рахунку. Сидорчук неймовірним дальнім ударом забив гол у ворота “Шахтаря” – 1:0.

Далі було багато рівної боротьби двох вартих одна одної команд. Гірники прагнули відігратися, але у них далеко не все виходило в атаці і насамперед завдяки вмілим захисним діям динамівців.

Здавалося б, усе йде до перемоги киян, але на 89-ій хвилині захист “Динамо” дав тріщину – за грубу гру проти Тайсона Шепелєв отримав червону картку і підопічні Олексія Михайличенка залишилися в меншості.

А на 90-ій хвилині Степаненко після подачі з кутового першим опинився на підборі і потужним ударом відправив м’яч у сітку воріт суперника.

1:1 – з таким рахунком закінчився основний час поєдинку.

В овертаймі на 94-ій хвилині Степаненко отримав другу жовту картку, яка автоматично перетворилася на червону, і покинув поле.

Склади команд зрівнялися і далі фортуна була більш прихильна до господарів поля. На 109 хвилині після навісу з флангу динамівець Попов головою відправив м’яч у ворота П’ятова.

2:1 – кубкова перемога “Динамо” над “Шахтарем”, яка, до речі, стала першою вагою перемогою киян у цьому сезоні під керівництвом Олексія Михайличенка.

Отож, “Шахтар” завершив боротьбу у Кубку України, а “Динамо” виходить в ¼ фіналу.