субота , 20.04.2024

Зловмисник за придбаний автомобіль розрахувався фальшивими грішми

Прикарпатські поліцейські зaтримaли зловмисника, який нaмaгaвся шaхрaйським шляхом зaволодіти чужим автомобілем, розрaхувaвшись зa нього фальшивими грішми.

авто, крадіжка

У понеділок, 14 жовтня, до поліції звернувся 39-річний мешканець Тисменицького району, який повідомив, що під час продажу автомобіля «Ауді А 4» невідомий покупець розрахувався з ним фальшивими банкнотами в сумі 800 євро.

Про те, що гроші несправжні потерпілий дізнався перераховуючи їх пізніше, коли покупець на придбаному авто уже залишив місце угоди, повідомляє Панорама Прикарпаття з посиланням на сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

Отримавши інформацію про злочин та прикмети правопорушника, на пошуки було зорієнтовано весь особовий склад області. В ході проведення оперативних заходів за декілька годин зловмисника поліцейські розшукали в іншій області. Він уродженець Запорізької області, 1984 року народження. Як з’ясувалося на цей час в суді слухається справа щодо вчинення ним шахрайських дій.

Правопорушника слідчі затримали в порядку ст.208 КПК України. На цей час вирішується питання про оголошення підозри за ч.1 ст.199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) та ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ та обрання судом – запобіжного заходу.

Підозрілі купюри вилучені та направлені на експертизу, а викрадений автомобіль буде повернутий власнику після слідчих дій.

авто, крадіжка