п’ятниця , 29.03.2024

Зеленський пояснив, чому не слід боятися “страшилок” про “формулу Штайнмаєра”

В новому законі про статус Донбасу не буде перейдено жодної «червоної лінії», наголосив президент.

Президент України Володимир Зеленський сьогодні під час брифінгу роз’яснив зміст “формули Штайнмаєра”, наголосивши, що вона не передбачає жодної “капітуляції” української сторони, передає УНІАН.

Як пояснив глава держави на брифінгу, мова йде про те, що за “формулою” закон про особливий статус Донбасу починає діяти на постійній основі за умови, що там відбудуться місцеві вибори, проведені згідно з конституцією України та законодавством України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори відповідали демократичним стандартам.

«Це означає, шановні журналісти, і наші глядачі, шо ніяких виборів під дулом кулеметів не буде. І не може бути», – наголосив Зеленський. Президент нагадав, що закон про особливий статус Донбасу діє до 31 грудня 2019 року. Скоро буде розроблятись новий закон, і дискусія щодо нього буде публічною. В цьому новому законі, за словами президента не буде перейдено жодної «червоної лінії». «Саме тому немає і не буде ніколи ніякої капітуляції», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні, 1 жовтня,  російські ЗМІ повідомили, що українська делегація підписала у Мінську 1 жовтня “формулу Штайнмаєра” на засіданні Контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.