четвер , 28.03.2024

В Івано-Франківську адміністрація центрального ринку заявила про рейдерське захоплення

ТОВ «Торговий сервіс», яке протягом багатьох років було орендарем центрального ринку Івано-Франківська, змінило власника.

ринок, Франківськ

Відповідні зміни зареєстровані у Єдиному державному реєстрі підприємств, організацій та установ, пише Галичина.

Новим власником ТОВ «Торговий сервіс» стала жителька смт Андріївка Волноваського району Донецької області Казанцева Тамара Вікторівна.

ТОВ «Торговий сервіс» також змінило юридичну адресу з Івано-Франківська на місто Дніпро.

Директором став Туяхов Олександр Леонідович.

А тим часом у фірмі «Торговий Сервіс», котра є власником і адмініструє центральний ринок в Івано-Франківську, заявили про незаконне захоплення підприємства і звернулися в поліцію та до суду.

25 жовтня представники фірми дали брифінг для місцевих ЗМІ, інформує «Галка».

Тут повідомили, що ввечері 24 жовтня стало відомо, що фірма змінила реєстрацію, засновника і директора.

Зокрема тепер «Торговий Сервіс», згідно з даними Мін’юсту, ніби то має прописку в місті Дніпро. Нова власниця – Тамара Казанцева, зареєстрована у підконтрольній бойовиками Андріївці Волноваського району Донецької області. А керівником зазначили Олександра Туяхова. Нотаріус, котрий вніс зміни до бази даних Мін’юсту – Наталія Шилова з Кіровоградської області.

У «Торговому Сервісі» наголосили, що не проводили будь-яких дій щодо зміни власника, адреси чи директора. Тож ці дії називають класичним рейдерським захопленням. Представники фірми звернулися у поліцію та до суду.

До слова, наразі приміщення ринку на Дністровській взяли під охорону поліції. На місці чергують правоохоронці та є кілька службових авто.

«Власник фірми Ігор Халаменда є дійсним власником, він в Україні. Це захоплення бізнесу. Він зайнятий юридичними справами», – каже Іванова.

Наразі ринок працює у звичному режимі.

Заступник начальника міського відділу поліції Леонід Гончарук розповів, що поліція нині отримала три повідомлення, які можуть мати єдине пояснення.

Вранці з адміністрації закладу «Бетфорд» надійшло повідомлення про кількох невідомих осіб, які стоять під закладом. Працівники мали побоювання про свою безпеку, але на момент прибуття поліції невідомі зникли.

О 9.45 був виклик з Дністровської, 5 – головний інженер ринку повідомив, що з ним конфліктують вісім невідомих осіб. До приїзду поліції невідомі зникли.

В 11.15 правоохоронці отримали повідомлення про заволодіння транспортним засобом.

«На перехресті Василіянок Гарбарська Джип Тойота «підрізав», з нього вийшли троє невідомих осіб і заволоділи машиною. Наразі ми перевіряємо ці три повідомлення, і потім буде відомо, чи є щось спільне між цими подіями. Належна кількість поліції взяла ринок під охорону», – розповів Гончарук.