четвер , 28.03.2024

Циклони Vlad і Wilhelm обнялися – в Україні завтра знову тумани

У п’ятницю, 25 жовтня, в Україні пануватиме смуга підвищеного атмосферного тиску, тому скрізь буде сухо маловітряно та туманно.

осінь, туман

Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко, передає Панорама Прикарпаття.

“Циклон Vlad поблизу Італії та циклон Wilhelm над північним заходом Європи обнялися, закрутили в прилеглих країнах негоду, відсікли та ізолювали антициклональну смугу.

В результаті утворилися антициклон Maja над Португалією і антициклон Nicola над Україною, які визначатимуть погоду суху та мало вітряну”. – йдеться у повідомленні.

А вже завтра, як зазначає Наталка Діденко, ці антициклони відіпхнуть циклони відповідно південніше та північніше, вхопляться за руки і знову над континентальною Європою запанує смуга підвищеного атмосферного тиску. Тобто, скрізь буде сухо та маловітряно. Включно з Україною.

За прогнозами Діденко, 25-го жовтня у більшості наших областей – без опадів, тумани, вітер південний, слабкий. Температура повітря +5+11 градусів, вдень +14+19 градусів, на Заході +16+22 градуси.

У Києві у п’ятницю також антициклональний характер погоди. Дощі малоймовірні, тумани, слабкий південний вітер. Температура повітря протягом дня +15+17 градусів.

Синоптик відзначає, що до кінця тижня погода суттєво не зміниться. Однак найближчі вихідні обіцяють бути останніми теплими вихідними у жовтнево-листопадовій перспективі.