п’ятниця , 29.03.2024

У Польщі судитимуть власницю фірми за смерть українського заробітчанина (ВІДЕО)

Громадянку Польщі судитимуть за смерть українця.

Василь Чорней, Прикарпаття

Прокуратура звинувачує власницю фірми в тому, що вона не надала своєму працівнику допомоги, пише Панорама Прикарпаття з посиланням на ТСН.

36-річний Василь Чорней, родом з Прикарпаття, працював на підприємстві з виробництва трун неподалік міста Новий Томишль.

Просто під час зміни йому стало зле. Але власниця підприємства заборонила викликати лікарів, наказала усім робітникам йти додому. Тіло чоловіка наступного дня виявили за 125 кілометрів від його місця роботи. Як з’ясувалось згодом, позбутися тіла їй допомагав інший нелегальний заробітчанин з Прикарпаття. Він фігурує у справі другим винуватцем.

Чоловік одразу зізнався у скоєному і заявив, що діяв під тиском. Тому йому покарання, кажуть у прокуратурі, можуть пом’якшити.

“Суд отримав обвинувальний акт проти пані Гражини. Вона звинувачується в ненаданні допомоги 12 червня українському громадянину Василю Чорнею, який працював на її підприємстві. Інший громадянин України також серед обвинувачених. Йому закидають перешкоджання правосуддю та покривання злочину”, – повідомив речник прокуратури Міхал Смєтковський.

Як повідомлялось раніше, зв’язок з Василем рідні втратили ще 8 червня поточного року. Сім’я захвилювалася, коли не зателефонував на день народження доньки. Про те, що чоловік загинув, його сім’я дізналась випадково: сусід побачив фотографію у соцмережі. Підпис до фото: “На обочині Познані знайшли чоловіка, можливо, українець, розшукуємо рідних”.