субота , 20.04.2024

У Карпатах створять медові маршрути для туристів

На Косівщині в Івано-Франківській області, в Колочаві на Закарпатті та в Підкарпатському воєводстві (Польща) створять 5 туристичних маршрутів “Карпатські медові стежки”.

Розпочалась робота у рамках реалізації на Косівщині проєкту «Карпатська бджола – спільні заходи зі збереження унікальної природної спадщини в українсько-польському прикордонні», що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020 ЄІС, інформує “Косівщина туристична” в Facebook.

27 вересня 2019 року, у день туризму, розповіли громадському активу села Великий Рожин про проект, його основні заходи, заплановані активності та взяті на себе об’єднанням пасічників «Карпатська екопасіка» зобов’язання.

Передбачено створення 5 туристичних маршрутів «Карпатські медові стежки»: дві туристичні стежки у Косівському районі (пішохідна та велосипедна), пішохідну – у Колочаві (Закарпатська область), пішохідна і велосипедну – у Підкарпатському воєводстві.

Туристичні маршрути включатимуть основні туристичні місця, пов’язані з історією та сучасністю у розвитку бджільництва (пасіка, наявність декоративних вуликів, пам’ятки природи), а також – допоміжну інфраструктуру, яка завжди необхідна туристу (заклади розміщення і харчування, надання медичної допомоги, музеї, сакральні об’єкти тощо).

На Косівщині туристичні стежки пролягатимуть населеними пунктами: Косів, Черганівка, Кути, Тюдів, Великий Рожин, Яворів, Соколівка, Смодна.

Під час візиту у Великий Рожин проїхали й оглянули близько 18 км території, якою простягатиметься одна із запланованих туристичних стежок. А ще – побували на 7 місцевих пасіках, де кожен господар дбайливо працює над збереженням карпатської автентичної бджоли та розвитком пасічницької справи.