четвер , 28.03.2024

У Калуші засудили банду грабіжників, які крали усе підряд – від телефонів до автомобілів

Прокуратура довела вину чотирьох зловмисників, які вчинили ряд грабежів у м. Калуші та були причетні до низки інших злочинів

Про це 30 вересня повідомили у прес-службі прокуратури Івано-Франківської області.

“Калуською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні, відкритому за фактами вчинення таємного викрадення чужого майна, викрадення чужого майна із застосуванням насильства та незаконного заволодіння транспортним засобом, щодо 3 раніше судимих жителів  м. Калуша та смт Брошнів-Осада”. – йдеться у повідомленні.

Під час судового розгляду в повному обсязі доведено вину всіх зловмисників у скоєнні понад 10 злочинів на території міста Калуша у 2016-2017 роках.

Так, чоловіки, застосовуючи насильство, у нічний час відкрито викрадали мобільні телефони, грошові кошти, ювелірні вироби та інше майно потерпілих. Також один із  молодиків таємно викрав майно з салону автомобіля, який був залишений без нагляду.

Крім цього, двоє фігурантів, перебуваючи біля будинку, що по вул. Литвина, протиправно заволоділи транспортним засобом, чим завдали матеріальної шкоди потерпілому, зазначають у прокуратурі.

Незважаючи на те, що жоден із обвинувачених не визнав свою вину у вчиненні вказаних злочинів, після більш як двох років судового розгляду кримінального провадження суд визнав їх винними та призначив покарання у вигляді позбавлення волі. Зокрема, одному – 4 роки 6 місяців, другому – 6 років, третьому – 6 років 6 місяців та четвертому фігуранту– 5 років 6 місяців позбавлення волі.