п’ятниця , 29.03.2024

На Івано-Франківщині скоротять майже 600 чиновників РДА

В Україні штат чиновників районних державних адміністрацій планують скоротити на 18449 позицій, на Івано-Франківщині скоротять майже 600 посад.

звільнення з посади

Про масові скорочення посадовців у районних державних адміністраціях повідомив у своєму Телеграм-каналі міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

“Рішення про скорочення було непростим, але необхідним. Ми маємо суттєво підвищити ефективність роботи державних органів. Протягом останнього місяця ми провели велику роботу по аналізу всіх функцій РДА. Всього в РДА ми нарахували їх 111 за 11 напрямками. Кожен з цих напрямків ми розклали на атоми. До обговорення ми залучили всі профільні міністерства, а також співробітників ОДА і РДА”, – написав Дубілет.

Дубілет наголосив, що це болюче, але необхідне рішення.

Як пояснює міністр, скорочення відбудуться насамперед через те, що частина функцій дублюються з об’єднаними територіальними громадами, а ще частина функцій виявилися застарілими та неефективними.

Анонсовані скорочення відбудуться і на Івано-Франківщині. Наразі в області у РДА налічується загалом 1812 посад. З 1 січня 2020 року гранична чисельність РДА на Прикарпатті буде встановлена у розмірі 1220 посад на 14 районів. Тобто фактично кожен третій чиновник РДА потрапить під скорочення.