п’ятниця , 29.03.2024

Насташине проти свинарників – у Галицькому районі селяни перекрили дорогу (ФОТО)

У селі Насташине Галицького району сьогодні, 17 жовтня, місцеві мешканці знову перекрили трасу “Івано-Франківськ – Львів”.

Насташине протест

Мешканці села протестують проти будівництва свиноферми між селами Насташине та Конюшки, пише Панорама Прикарпаття з посиланням на  Фіртку.

Люди вийшли на акцію вже не вперше. Минулого разу перекривали дорогу 29 серпня. Кажуть, наразі будівництво продовжується.

Тоді, нагадаємо, за зверненням громадян поліція розпочала перевірку за фактом незаконного будівництва, а голова ОДА Денис Шмигаль провів екстрену нараду.

Люди ходять пішохідним переходом, а транспорт пропускають частково. Поліцейські на місці події і забезпечують правопорядок.

“О 10.35 розпочалася акція протесту шляхом часткового (“швидкі” та автобуси проїжджають) перекриття руху у с.Насташине, що в Галицькому районі. 60 мешканців вийшли біля місцевого клубу, перекриваючи дорогу національного значення Н-09 “Івано-Франківськ-Львів”, – прокоментували в обласній поліції.

Охорону публічного порядку забезпечують 11 працівників поліції. На місці і заступник начальника обласної поліції Роман Пицків.

Насташине протест