п’ятниця , 19.04.2024

Збірна України перемогла Португалію та виходить з першого місця на Євро-2020

Національна збірна Україна з футболу достроково забезпечила собі путівку на Євро-2020.

РоналдуПідопічні Андрія Шевченка у понеділок, 14 жовтня, у Києві приймали збірну Португалії і перемогли з рахунком 2:1, пише Панорама Прикарпаття.

Українська команда вдало розпочала поєдинок. Уже на 6-ій хвилині зустрічі наша збірна повела в рахунку після вдалої подачі з кутового – відзначився Роман Яремчук.

Португальці швидко прийшли до тями після пропущеного м’яча на старті і кинулися відіграватися, провівши кілька небезпечних атак.

Але вийшло трохи по-іншому. Українці надійно захищалися і при кожній нагоді намагалися гостро контратакувати.

На 26-ій хвилині Миколенко прорвався лівим флангом і зробив націлену передачу в центр на Ярмоленка. Той майстерно розправився з воротарем суперника – 2:0.

Другий гол ще більше розізлив команду Португалії. Роналду та його партнери кинулися вперед відіграватися, однак українці вистояли перший тайм.

У другій половині зустрічі гості невпинно атакували, але зуміли вразити ворота П’ятова лише один раз.

На 72-ій хвилині суддя призначив пенальті у ворота української збірної. Степаненко у межах штрафного майданчика вибивав м’яч у падінні і шкіряна куля від стегна влучила йому в руку. Арбітр показав на 11-метрову позначку та ще й дав другу жовту картку нашому захисникові, яка автоматично перетворилася на червону.

Роналду чітко пробив пенальті і скоротив рахунок – 2:1.

Надалі збірна України, залишившись у меншості, все ж таки вистояла і здобула перемогу, яка достроково дає путівку на Євро-2020 та ще й з першого місця у групі.

Після семи зіграних матчі у збірної України 19 очок і вона посідає перше місце у групі В.

У португальців після шести зіграних матчів лише 11 очок і за другу путівку на Євро-2020 їм доведеться ще поборотися зі збірною Сербії, в активі якої 10 очок.

Збірна України завершить цей відбірковий цикл 17 листопада гостьовим поєдинком проти Сербії.