субота , 20.04.2024

У страшній аварії загинуло 9 пасажирів автобуса Житомир-Яремче (ФОТО)

Пізно ввечері 22 вересня у Житомирській області сталася аварія за участю вантажівки та автобуса.

У результаті ДТП 9 осіб загинули, ще 11 отримали травми.

Про це повідомляють поліція Житомирської області та Державна служба з надзвичайних ситуацій.

“Близько 22:30 на трасі Київ-Чоп, поблизу с. Великий Молодьків Новоград-Волинського району, 55-річний водій “DAF” з напівпричепом (цистерна), рухаючись у напрямку столиці, не впорався з керуванням та зіткнувся з автобусом сполученням “Житомир-Яремче”, що стояв на узбіччі дороги”. – йдеться у повідомленні поліції.

66-річний водій автобуса зупинився, щоб замінити колесо, частина його пасажирів, вийшли з салону і стояли на узбіччі дороги.

У результаті зіткнення 9 пасажирів автобуса загинули. Водія вантажівки та ще 9 пасажирів автобуса, віком від 42 до 71 року, госпіталізували до Новоград-Волинської лікарні.

ДСНС у ранковому зведенні повідомила, що близько 23:26 рятувальників викликали для деблокації загиблих та постраждалих. ДСНС повідомляє про 9 загиблих та 11 постраждалих.

Як згодом стало відомо, в автобусі сполученням “Житомир-Яремче” їхали 49 пасажирів – працівники КП “Житомирське трамвайно-тролейбусне управління” поверталися з відпочинку у Карпатах. Внаслідок трагічних обставин загинуло 9 працівників підприємства, 10 травмовано. У зв’язку з цим у Житомирі оголосили триденну жалобу.

Поліція за даним фактом відкрила провадження за ч.3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) ККУ.

Нагадаємо, це вже друга подібна аварія за вихідні. 21 вересня між селами Нова Долина та Прилиманським на Одещині переповнена маршрутка зіткнулася з вантажівкою. В результаті 9 людей загинули та 4 отримали травми.