четвер , 28.03.2024

Трьох організаторів наркоплантацій взяли під варту та призначили заставу у понад 5 мільйонів

За клопотанням прокуратури всіх трьох фігурантів, які були затримані на плантаціях з коноплею, взято під варту

Про це сьогодні, 13 вересня, повідомили у прес-службі прокуратури в Івано-Франківській області.

За клопотанням прокуратури всім трьом фігурантам, які були затримані за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307 («Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів»), ч. 2 ст. 310 («Посів або вирощування снотворного маку чи конопель») КК України, обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 5 090 650 грн.

Нагадаємо, що група осіб організувала незаконне виробництво марихуани на фермерському господарстві в одному з сіл Косівського району. Так, зловмисники орендували землю та на цій території в теплицях площею 4 га вирощували коноплю.

На «підприємстві» працювало більше 20 людей з різних областей України, територія була оснащена системою відеонагляду та охоронялася озброєними охоронцями. За попередньою інформацією, збували «виготовлену продукцію» за межами України.

Приблизна вартість наркотичного засобу, який вилучили в ході обшуку, на чорному ринку становить понад 50 мільйонів євро.

В ході санкціонованого обшуку під процесуальним керівництвом прокуратури працівниками СБУ та ГУНП в області було виявлено та вилучено майже 100 000 рослин коноплі, які росли в теплицях, більше 500 кг висушеного суцвіття коноплі, понад 400 кг мелених невисушених суцвіть коноплі, 140 кг сухого листя рослин коноплі, майже 100 кг суцвіть та листя коноплі.

Загальна вага вилученого наркотичного засобу – марихуани становить близько 1200 кг.

Крім того, вилучено вентилятори, сушки, ваги, систему поливу та зрошування, а також промислове обладнання, за допомогою якого працівники тепличного господарства відділяли рослини коноплі на різні сорти та виготовляли з них особливо небезпечний наркотичний засіб – марихуану (канабіс).

За скоєне зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.