четвер , 25.04.2024

Одну з вулиць Івано-Франківська пропонують назвати на честь Романа Вірастюка

Одну з франківських вулиць хочуть переіменувати на честь померлого атлета Романа Вірастюка

З пропозицією про переіменування вулиці виступив у соцмережах заступник керівника управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності Артур Прокіпчук.

«Віддаючи належне здобуткам людини багатьох талантів, неординарної особистості з великим і добрим серцем, є пропозиція назвати одну з вулиць у рідному Івано-Франківську на честь Романа Вірастюка», – пише пан Прокіпчук.

Нагадаємо, 23 липня спортсмену збирали кошти на лікування, бо напередодні зробили складну операцію на серці, яка тривала 20 годин. Його стан був важким. Однак 27 липня спортсмен помер.

Довідково:

Роман Вірастюк 17-кратний чемпіон і восьмикратний володар Кубку України, бронзовий призер чемпіонату Європи у 1994 році, чотирикратний призер Кубку Європи, чемпіон Європи серед клубів у 2002 році, двічі срібний призер Світових ігор серед військових.

Роман Вірастюк був учасником трьох Олімпіад (1996, 2000, 2004), де стабільно входив до 10-ки найкращих штовхальників ядра. Десять років – з 1995 по 2005 – він був капітаном Олімпійської збірної України.

По закінченню виступів за збірну він працював головою управління у справах молоді та спорту Івано-Франківської ОДА, а також був спортивним телеведучим і коментатором змагань. З 2015 року очолював Департамент олімпійського спорту Міністерства молоді та спорту України.