п’ятниця , 19.04.2024

На Прикарпатті відновили ремонт дороги з Ворохти на Верховину (ФОТО)

Дорожня компанія ПБС почала ремонт найочікуванішої ділянки дороги Р-24 Криворівня — Чернівці.

Роботи проводяться у Ворохті і на Кривопільському перевалі. У Кривопіллі працівники фрезерують старе дорожнє покриття хоча, якого практично не залишилось.

Наразі Урядом виділено на ремонт дороги Р-24 в межах Прикарпаття 88 мільйонів гривень.

Згідно з договором зі Службою автомобільних доріг  в цьому році  буде влаштовано верхній шар щебенево-мастикового асфальтобетону у Ворохті на ділянці км 5+050 – км 10+450 (5,400 км).

Два роки тому, у зв’язку із браком коштів роботи не вдалось завершити, тож тепер завершимо розпочате. Саме сьогодні розпочались роботи по влаштуванню ЩМА. Роботи ведуться біля Сувенірного ярмарку.

Поточний середній ремонт дороги від Кривопільського перевалу в бік Верховини дорожники зроблять в межах км 19+420 до 29 кілометра. А це 10 кілометрів. У планах зробити регенерацію дорожньої основи та влаштувати вирівнюючий шар асфальтобетону.

Щоб реалізувати всі плани, які описані у проекті, слід виділити всього 248 мільйонів гривень. У наступному році ділянка буде включена до переліку першочергових робіт і подана до Кабінету Міністрів.

Наступного року продовжать ремонт дороги до села Хмільник – ще додатково 5 кілометрів. Також накриють верхнім шаром усю відремонтовану дорогу.