четвер , 28.03.2024

Митрополит Епіфаній у неділю відвідав Прикарпаття

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у неділю, 8 вересня, здійснив архіпастирський візит на Івано-Франківщину, де звершив Божественну літургію у Свято-Успенському соборі міста Долини.

Його Блаженству співслужили митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, архієпископ Дрогобицький і Самбірський Яків, адміністратор Івано-Франківсько-Галицької єпархії архімандрит Феогност (Бодоряк), настоятель храму протоієрей Йосиф Жовнірович та численне духовенство.

Цього дня величний Свято-Успенський собор був переповнений вірянами, які прийшли помолитися разом із Предстоятелем помісної Української Православної Церкви, повідомляє прес-служба Київської митрополії УПЦ.

Після причастя Митрополит Епіфаній виголосив проповідь, в якій розкрив зміст та значення сьогоднішнього Євангельського читання. Його Блаженство також закликав присутніх плекати найбільшу чесноту – любов.

«Закон любові повинен панувати серед людей, а особливо серед християн. Кожна людина – образ і подоба Божа. Якщо ж ми не любимо свого ближнього, то, за словами святого апостола і євангелиста Іоана Богослова, не можемо любити Бога», – сказав Блаженнійший владика.

Предстоятель звернув увагу і на особливу роль храму в нашому житті.

«Храм – це духовний колодязь, з якого ми з вами можемо черпати невидиму Божественну благодать», – зазначив Митрополит Епіфаній.

Говорячи про значення віри і молитви, Його блаженство згадав 35 звільнених вчора бранців Кремля, за яких молилася уся Православна Церква України.

Окрім того, Блаженнійшив владика відзначив настоятеля храму протоієрея Йосифа Жовніровича високою церковною нагородою – орденом святителя і чудотворця Миколая, а громаду собору – Благословенною грамотою.

На завершення недільного богослужіння Його Блаженство звершив освячення хреста, встановленого біля храму силами громади.

Після освячення митрополит Іоасаф, а згодом і настоятель храму подякували Предстоятелю за візит та самовіддане служіння і побажали наснаги й духовних та тілесних сил для подальшої розбудови Української Церкви.