середа , 24.04.2024

Товарної продукції нема, заготовляють тільки дрова – у Косівському лісгоспі людям не вистачає на зарплату

Косівський лісгосп є збитковим, людям не вистачає на зарплату. 

Про це сьогодні на нараді у голови Івано-Франківської ОДА розповів директор Косівського лісгоспу Володимир Дибель, пише Фіртка.

“У цьому році у нас збитків 3.9 млн грн. Минулого року теж були збиткові”, – відзначив лісівник.

Така ситуація здивувала голову ОДА.

“Як так є, що ви досі існуєте при таких збитках. Звідки берете фінансування на зарплати і так далі? Рано чи пізно у вас вийде боргова яма”, – зауважив Денис Шмигаль.

За словами голови Косівської районної ради, ця ситуація із лісгоспом триває вже декілька років і його мають намір включити у структуру райагролісу.

“Ми запропонували включити Косівський лісгосп у структуру райагролісу. Питання тягнеться декілька років. Починаючи з 2015 року, це вже третій керівник райагролісу. Ці ліси межують з населеними пунктами.

Якщо вони б навіть і були у структурі райагролісу, то облрада не виділяє багато коштів. Товарної продукції у них немає, фактично вони заготовляють дрова і з цього виживають”, – говорить голова Косівської районної ради Павло Ванджурак.

Також у районі є ще проблемне Шепільське лісництво, яке не має лісника, а люди нікого туди не допускають. Кажуть, що то їхня територія. Воно входить у структуру Косівського райагролісу.

Відтак, Денис Шмигаль ініціюватиме проведення окремої наради по вирішенню проблемних питань у Косівському лісгоспі.