четвер , 18.04.2024

Підприємства Прикарпаття заборгували своїм працівникам близько 31 мільйона гривень

Невиплата заробітної плати – кримінальна відповідальність кожного керівника підприємства

На цьому 2 вересня під час щотижневої наради наголосив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Денис Шмигаль.

Очільник області зазначив, що невиплата заробітної плати працівникам підприємств різних форм власності більше як на 30 днів передбачає кримінальну відповідальність для керівників установ. Дане питання перебуває на постійному контролі управління Держпраці в Івано-Франківській області.

З метою активізації роботи та ліквідації заборгованості планується проведення спільної наради із директорами підприємств-боржників, на якій обговорюватимуться можливі механізми виплати заборгованості, графіки її погашення та можливі джерела надходження фінансового ресурсу для виплати зарплати.

Додамо, що за інформацією начальника управління Держпраці в області Ігоря Росипайла, станом на сьогодні загальна сума заборгованості становить близько 31 мільйона гривень. Найбільше боргують економічно активні підприємства Прикарпаття.

«Спільно з управлінням Держпраці в області та правоохоронними органами ми повинні зробити все можливе, щоб працівникам була виплачена заробітна плата, – підкреслив Денис Шмигаль. –А керівникам підприємств-боржників нагадати, що невиплата заробітної плати – кримінальна відповідальність кожного керівника підприємства».