четвер , 28.03.2024

Наркоторговець із Калуша отримав 9 років тюрми

28-річний молодик збував у Калуші психотропні речовини в особливо великих розмірах.

9 років позбавлення волі з конфіскацією майна отримав 28-річний житель Калуського району.

Про це сьогодні, 30 вересня, повідомили у прес-службі прокуратури Івано-Франківської області.

Калуською місцевою прокуратурою спільно з правоохоронними органами вживаються заходи, спрямовані на виявлення та документування незаконної діяльності, пов’язаної з незаконним виготовленням, придбанням, зберіганням, перевезенням, пересиланням чи збутом наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, на території м. Калуша та Калуського району.

Калуською місцевою прокуратурою 19.06.2018 скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням 28-річного жителя Калуського району у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 та ч. 3 ст. 307 («Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів») КК України.

Встановлено, що молодик незаконно зберігав з метою збуту та збував в особливо великих розмірах громадянам м. Калуша психотропну речовину, обіг якої обмежено, – амфетамін, за що отримував грошові кошти.

Незважаючи на те, що в ході судового розгляду обвинувачений вину в інкримінованих йому злочинах не визнав, прокурором вона доведена в повному обсязі.

За результатами судового розгляду Калуським міськрайонним судом особу засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.