четвер , 25.04.2024

Навіщо потрібні тактичні окуляри

Наші очі надають нам більш ніж 80% інформації про навколишній світ. Відповідно ми маємо їх захищати, наскільки це можливо.

Повсякденні турботи зазвичай не приносять нашим очам неприємностей. Але, в житті трапляються різні ситуації. Ознайомитись з асортиментом екстремальних окулярів можна тут, а їх застосування залежить тільки від рівня нашого інстинкту самозбереження.

Коли потрібні тактичні окуляри

Існує декілька причин, аби тактичні окуляри стали на захист нашого зору. Практика показує, що цих причин набагато більше, аніж ми можемо собі уявити.

Причина №1: правила 

Не важливо, чим ви займаєтеся — страйкболом, практичною стрільбою з рушниці або пістолета — в правилах буде сказано, що до тренувань і участі в змаганнях допускаються тільки ті, у кого є захисні окуляри. Для відповідності цим правилам найчастіше досить купити будь-які захисні окуляри.

Причина №2: ультрафіолет

Тривала дія ультрафіолетових променів може призвести до погіршення зору, тому під час занять страйкболом або прогулянок в сонячний день використовуються окуляри. Від ультрафіолетових променів захищають не тільки темні окуляри, а й прозорі або кольорові лінзи зі спеціальним покриттям. Таке покриття мають практично всі сучасні стрілецькі окуляри.

Причина №3: ​​порохові гази 

В першу чергу це відноситься до любителів практичної стрільби з напівавтоматів. Завершальний постріл, коли вилітає гільза і — затвор встає на затримку, а стрільця накриває теплою хвилею. Це порохові гази, а часом і частинки незгорілого пороху вириваються назовні з відкритого патронника. Щоб захистити очі від них підійдуть будь-які стрілецькі окуляри з лінзами, що повністю закривають очі.

Причина №4: гільзи 

Варто встати праворуч від стрільця з помпою або напівавтоматом, як вас почне обсипати гільзами, що вилітають з його зброї! Це дуже неприємно, але не так небезпечно, як гільзи з власних переломок з інжектором. Захистити від удару гільзи так само можуть практично будь-які окуляри.

Причина №5: рикошет, пил і осколки 

Під час вправ доводиться стріляти по різних мішенях з самих непередбачуваних відстаней. Зрозуміло, на змаганнях все розраховано так, щоб звести ризик до мінімуму, але самостійні тренування рідко бувають так якісно продумані. Рикошет, пил і дрібні камінчики, підняті пострілом, що відкололися, шматочки стіни — все це може потрапити в очі. В цьому випадку потрібні стрілецькі окуляри з достатнім ступенем захисту.

Причина №6: розрив патрона 

Таке трапляється рідко, але, з усім тим, потрібно бути готовим і до цього. Патрон може розірвати, якщо ви відкриєте патронник під час затяжного пострілу. В найгіршому сценарії того, що відбувається, палаючий порох, оскільки гільзи та вміст патрона полетить в обличчя не з такою ж швидкістю, з якою снаряд такого патрона мав би вилетіти зі зброї, але з досить високою.