четвер , 28.03.2024

5,00 проміле – франківський мотоцикліст досягнув алкогольного максимуму (ФОТО)

19 серпня, близько 13-ї години, в Івано-Франківську на вулиці Юності інспектори помітили водія, який керував мотоциклом без мотошолома, а також перевозив пасажира.

Патрульні зупинили транспортний засіб. Під час спілкування із водієм, інспектори помітили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. У присутності двох свідків керманич пройшов огляд на стан сп’яніння.

Результат тесту виявився позитивним – 5.00 проміле алкоголю, що в понад 25 разів перевищує допустиму норму, повідомляють у прес-службі патрульної поліції Івано-Франківської області.

Окрім цього, 32-річний правопорушник не мав при собі реєстраційних документів на транспорт. Поліцейські перевірили номер кузова та помітили на ньому ознаки механічного втручання.

Пасажир, який стояв осторонь, під час спілкування з патрульними також помітно нервував. Тому йому провели поверхневу перевірку і виявили поліетиленовий пакет білого кольору, в якому знаходились пластини таблеток невідомого походження, ззовні схожі на наркотичні. Пояснити, що у пакеті, громадянин не зміг.

Патрульними було складено відповідні адміністративні матеріали за ч.1. ст.130 КУпАП (Керування в стані алкогольного сп’яніння) та ч.2ст.126 КУпАП (Керування транспортним засобом без відповідних документів). Для встановлення всіх обставин справи на місце події було викликано слідчо-оперативну групу.