середа , 24.04.2024

На Івано-Франківщині головного рибінспектора затримали за системне хабарництво

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, затримали головного держінспектора управління Державного агентства рибного господарства в Івано-Франківській області під час отримання ним неправомірної вигоди від підприємця.

За попередньою інформацією посадовець Держрибгосподарства в Івано-Франківській області систематично вимагав від підприємців щомісячну плату у розмірі 2 000 гривень.

За неправомірну вигоду посадовець не перешкоджав підприємцям здійснювати вилов риби;

Щомісячна сума неправомірної вигоди, отриманої рибінспектором, становила понад 50 000 гривень.

Затримання посадовця відбулося в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо вручення затриманому повідомлення про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

Кваліфікація прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Івано-Франківської області. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області.

У разі доведення вини, посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на трок до 3 років, з конфіскацією майна.