четвер , 28.03.2024

На реконструкцію аеропорту в Івано-Франківську потрібно 2 мільярди гривень

В межах виконання доручення Президента Володимира Зеленського за результатами поїздки на Івано-Франківщину голова ОДА Денис Шмигаль провів нараду з керівництвом Івано-Франківської КЕЧ, ДП «Украерорух», Міжнародного аеропорту «Івано-Франківськ».

Йшлося про потребу закупівлі та встановлення сучасного обладнання, проведення реконструкції та розбудови злітно-посадкової смуги, а саме – врегулювання юридичних питань та розробку алгоритму фінансування.

Як зазначив очільник Прикарпаття, проведення  такого будівництва на території Міжнародного аеропорту «Івано-Франківськ» дозволить значно розширити авіасполучення з обласним центром.

Зазначалося, що спорудження об’єкта відбуватиметься у рамках концесійного договору. Орієнтовна вартість проекту реконструкції складатиме 2,14 млрд грн., повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

«Для нас важливо винайти механізм, за допомогою якого ми реалізовуватимемо проект будівництва злітно-посадкової смуги, та алгоритм фінансування робіт, – підкреслив Денис Шмигаль. – Спільно із фахівцями ми повинні визначити на яких умовах виконуватимуться роботи і яким чином вкладені інвестиції повертатимуться виконавцям робіт».

Також під час зустрічі йшлося про встановлення диспетчерської вежі та інструментальної системи посадки, проведення інвентаризації земель спільного користування та отримання правовстановлюючих документів на землю.