четвер , 18.04.2024

Верховна Рада призначила нового прем’єр-міністра

Верховна Рада 9 скликання проголосувала за призначення прем’єр-міністром України заступника керівника офісу президента Олексія Гончарука.

За відповідну кандидатуру проголосували 290 народних депутатів.

“Опозиційна платформа – За життя”, “Європейська солідарність” та “Голос” кандидатури Гончарука не підтримали. Зокрема, “ОПЗЖ” вважає, що головним завданням прем’єра має бути не імідж і економівчне зростання, а налагодження миру на Донбасі, а “ЄС” поставила під сумнів прозорість відбору кандидата, “Голос” не підтримав прем’єра, бо не знає складу уряду.

Новий прем’єр, який виступив з трибуни ВР, сказав, що у наступні роки кожна третя гривня в Україні піде на погашення боргів. За його словами, новому уряду буде не легко. Він також сказав, що не дивлячись на всі зміни, в Україні досі процвітає корупція.

Прем’єр вважає, що головним показником привабливості для бізнесу має стати доступність до дешевших ресурсів. Гончарук обіцяє взятися на кредитну ставку та імідж України в світі. Він вважає, що кредит під 12-13% річних – це реально.

Гончарук висловив підтримку словам президента Володимира Зеленського і щодо швидких та ефективних змін в Україні.

Пряма мова Гончарука: “У нас досі є корупція…У цьому уряді красти не будуть… Уже за кілька тижнів в Україні буде місія МВФ, ми будемо домовлятися про нову угоду…

У нас в Україні зареєстрований неадекватний прожитковий мінімум, за ці кошти неможливо вижити…”

Читайте також:
Головою Верховної Ради обрали Дмитра Разумкова