четвер , 28.03.2024

У честь загиблих під Слов’янськом на Говерлі встановлять пам’ятний знак

На горі буде встановлений пам’ятний знак «Загиблим на Сході України мирним громадянам та військовим».

5 липня з нагоди 5-ої річниці визволення Слов’янська від російсько-терористичних військ відбудеться спільний підйом учасників бойових дій представників Національної гвардії України та поліції особливого призначення Івано-Франківська на найвищу гору України Говерлу.

На горі буде встановлений пам’ятний знак «Загиблим на Сході України мирним громадянам та військовим».

Нагадаємо, що у 2017 році з нагоди святкування Дня захисника України представники Національної гвардії України та поліції особливого призначення Івано-Франківська встановили на найвищій точці України горі Говерла дублікат звернення майбутнім поколінням українців. Оригінал звернення знаходиться в складі меморіального комплексу «На горі Карачун», що поблизу Слов’янська Донецької області.

Меморіальний комплекс «На горі Карачун» створено волонтерами та представниками силових структур. В ньому відображені події, які відбувались на Сході України в 2014-2015 роках.

«Звернення до майбутніх поколінь українців», встановлено з метою донесення історичної правди до майбутніх поколінь українців, військово-патріотичного виховання молоді та державотворчих традицій.

Захід проводиться спільно київським волонтером Мариною Квіткою, Національною гвардією України та підрозділом поліції особливого призначення ГУНП у Івано-Франківській області.