вівторок , 19.03.2024

На Івано-Франківщині водій збив пішохода і залишив потерпілого помирати

Правоохоронці звертаються до очевидців дорожньо-транспортної пригоди, що сталася вчора, 15 липня, близько 18 години вечора в місті Болехів.

Як попередньо встановили правоохоронці, невідомий водій, керуючи невстановленим автомобілем, скоїв наїзд на 59-річного пішохода. Загиблий – мешканець Болехова. Після аварії водій втік з місця події, а потерпілого залишив помирати.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) КК України, повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Покарання, передбачене санкцією статті – від трьох до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Прохання усіх, хто став очевидцем скоєння ДТП або володіє інформацією, що допоможе встановити особу водія-втікача, зателефонувати на “лінію 102”.

Поліція Прикарпаття звертається до водіїв, якщо аварія сталася, не залишайте людину помирати, надайте домедичну допомогу або зателефонуйте медикам. Пам’ятайте, завідоме залишення без допомоги людини, яка перебуває в небезпечному для життя стані, є кримінальним злочином.