вівторок , 16.04.2024

На Прикарпатті 3-4 серпня пройде Всеукраїнська Патріарша проща

Саме про це йшлося на спільному засіданні оргкомітету Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та облдержадміністрації.

23 липня, у приміщенні Івано-Франківської обласної державної адміністрації відбулось засідання оргкомітету з питань підготовки до проведення 3-4 серпня Патріаршої прощі до Галицької Чудотворної ікони, що в с. Крилос, яку очолить Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук. Цьогоріч проща відбудеться з нагоди відзначення ювілею 30-річчя виходу УГКЦ з підпілля.

У заході взяли участь священнослужителі на чолі з синкелом у справах духовенства і священичих родин Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ прот. Олегом Каськівим, заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк, представники правоохоронних органів, а також відповідальні за організаційно-технічне забезпечення дійства.

Отець Олег Каськів розповів про організаційні моменти, що стосуватимуться процесіійного виходу паломників, які одночасно вирушатимуть пішою прощею із Івано-Франківська, Калуша, Галича та велопрощею із Голині.

Ігор Пасічняк наголосив на важливості інформаційного забезпечення проведення Патріаршої прощі. Доручено оприлюднити у ЗМІ карти-схеми місць стоянок автомобільного транспорту поблизу Крилоса. Особливу увагу заступник голови ОДА звернув на медичному забезпеченні, створенні належних санітарно-гігієнічних умов для прочан. Хід Патріаршої прощі буде транслюватися в прямому ефірі обласного телебачення «Галичина».

На завершення отець Олег від імені Архієпископа і Митрополита Володимира Війтишина щиро подякував представникам влади за допомогу у проведенні Всеукраїнської Патріаршої прощі, медичному забезпеченні, порядку та інформаційної підтримки.