четвер , 25.04.2024

На Прикарпатті чоловік впіймав велетенського сома (ФОТО)

Днями, мешканець села Пійло Калуського району Ігор Олексин спіймав на спінінг сома, який важить 21 кг 200 грам.

Коли виміряли довжину риби, то виявилось, що вона має один м 42 см, повідомляє Нафтохімік Калуш.

Такого рибальського «трофею», зросту майже як він сам, чоловік донедавна навіть у руках не тримав. Найбільшим його рекордом був впійманий раніше амур вагою вісім кілограм 700 г.

Разом з друзями на рибалку ми поїхали 5 липня на річку Сівка, зокрема в Старий Мартинів Галицького району, де вона впадає в Дністер. Колеги вирішили, що ловитимуть лящів, карасів на іншу не хижу рибу. А я на надувній моторній лодці, плаваючі по Сівці зі спінінгом і рибальськими снастями, з великим бажанням робив спроби, щоб впіймати щуку, окуня чи іншого хижака. На жаль, до вечора у мене не було жодної покльовки”, – каже Ігор.

Чоловік додає, що стомившись від такої риболовлі та недовгого сну, вирішив закинути якір, поснідати та трохи відпочити. Після цього на спінінгу поміняв резину на велику селіконову з офсетним гачком та продовжив ловити рибу. На другому закиданні і клюнув той велетенський сом.

Коли витягнув рибу, то радості не було меж, бо такий трофей впіймати вдається не часто й не багатьом рибалкам. Друзі були у захваті від такого улову не менше мене. Звісно, вони ж і першими мене привітали з встановленим особистим рекордом у риболовлі“, – додає рибалка.