вівторок , 19.03.2024

Головного лікаря підозрюють у завищенні тарифів на тепло для медичного закладу

Прокурор області повідомив про підозру головному лікарю одного з лікувальних закладів Івано-Франківщини     

Долинським відділом Калуської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом використання службовою особою свого службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки.

Так, керівник лікувальної установи, який є депутатом селищної ради, та відповідно до  Закону України «Про запобігання корупції» являється суб’єктом, на якого поширюється дія вказаного закону, під час виконання своїх службових повноважень зобов’язаний був діяти неупереджено, сумлінно, компетентно, вчасно, результативно і відповідально виконувати професійні обов’язки, не допускати зловживань та неефективного використання державної та комунальної власності.

Однак упродовж 2013 – 2016 років при закупівлі послуг з теплопостачання, знаючи, що вартість теплової енергії не затверджена органом місцевого самоврядування, діючи в інтересах суб’єкта господарювання, при укладенні договорів про придбання теплової енергії за державні кошти погодив вартість одиниці товару (1 Гкал теплової енергії) за завищеними цінами,  внаслідок чого заподіяно шкоду державним інтересам на суму більше 313 тис. грн, що спричинило тяжкі наслідки.

Наразі головному лікарю прокурором Івано-Франківської області повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 («Зловживання владою або службовим становищем») КК України.

Досудове розслідування триває, повідомляє пресслужба прокуратури Івано-Франківської області.