п’ятниця , 29.03.2024

Глава ПЦУ Епіфаній очолив Святу літургію під час прощі до Манявського монастиря (ФОТО)

Сьогодні, 7 липня, у селі Манява Богородчанського району пройшла Всеукраїнська єпархіальна проща до Хресто-Воздвиженського Манявського чоловічого монастиря.

Прочани з Івано-Франківщини та інших областей прийшли сюди вшанувати Різдво Хрестителя Господнього Іоанна Предтечі та пам’ять преподобних отців Іова і Феодосія Манявських, засновників цього древнього скита.

Під час прощі відбулася Святкова літургія. Її очолив Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній. До богослужіння приєдналися архієреї, які ще недавно були у різних церквах.

Під час богослужіння мовилося про історичну перемогу нашого народу – отримання Томосу про автокефалію Православної церкви України. Церковну свободу глава ПЦУ назвав духовним скарбом, який необхідно зберегти, а разом з тим докласти зусиль, щоб усі православні України об’єдналися в Єдиній помісній православній церкві.

Предстоятель Православної церкви у своїй проповіді нагадав й про боротьбу за територіальну цілісність на Сході держави та сподівання українців на встановлення справедливого миру.

«Сьогодні, молячись до Іоанна Предтечі, святих отців Іова та Феодосія Манявських, ми надихаємося на цьому святому місці, щоб надалі провадити духовну боротьбу. Переконаний, що неодмінно отримаємо перемогу як на Сході України, так і нашу власну духовну перемогу. Бажаю усім твердої віри, мудрості та відповідальності», – наголосив Митрополит Епіфаній.