вівторок , 19.03.2024

Бунт на Прикарпатті – люди вимагають знайти справжнього водія, через якого в аварії загинуло двоє дітей

Люди стверджують, що поліція приховує ім’я водія, що спричинив аварію на Долинщині, у якій загинуло двоє дітей.

Їхні рідні та місцеві мешканці вважають, що депутат Підберезької сільради Богдан Проців, якого правоохоронці називають винуватцем ДТП, був у авто лише пасажиром.

Вчора, 15 липня, на площу перед Долинською РДА прийшло кілька десятків місцевих мешканців з вимогою чесного розслідування ДТП, в якій загинули хлопчики 3 і 5 років, пише Курс.

Нагадаємо, аварія трапилася 10 липня у селі Княжолука Долинського району у результаті лобового зіткнення автомобілів “Ford Focus” та “Kia Sportage”. Батьки дітей потрапили до лікарні, мама – у важкому стані.

Правоохоронці оголосили підозру у скоєнні смертельної ДТП депутату Підберезької сільської ради Богдану Проціву. У його крові за результатами експертизи було 2,9 проміле алкоголю.  Суд обрав Проціву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 вересня. У суд підозрюваного доставили на ношах.

Але рідні потерпілих мають підстави вважати, що Проців був лише пасажиром автівки, яка виїхала на зустрічну смугу. Адже спрацювала подушка безпеки на пасажирському сидінні і на ній залишилася кров.  Вони припускають, що це кров Проціва, а справжній винуватець ДТП втік. Крім того, досі невідомо, хто забрав Проціва з місця аварії та доставив у лікарню. Чому ці люди залишили помирати дітей та не надали допомогу їхнім батькам?

Почути відповіді на ці запитання громада Долини сподівалася від начальника місцевого відділення поліції Василя Хомина. Але на більшість запитань він відповідав: “Таємниця слідства” або “Мені невідомо…”.

На вимогу людей приблизно о 21.00 у Долину приїхали з обласного управління Нацполіції начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту Любомир Маланчин та слідчий Богдан Млиниський.

За словами Маланчина, це кримінальне провадження перебуває на контролі головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ, а процесуальне керівництво веде особисто прокурор області, оскільки підозрюваний є депутатом сільської ради.

Відповісти на запитання громади спробував слідчий Богдан Млиниський.

“Хто доставив Проціва у лікарню? Хто помагав йому з правоохоронців? Чого вони діточок перше не забрали? Може, би були спасли? Чого його не закрили в СІЗО, а доставили в лікарню? Хто ще був у автомобілі?” – посипалися запитання на слідчого.

Родичка потерпілих Наталія Чоп розповіла, що свідки бачили, як після аварії з’явилася група людей, які зняли номерні знаки та кермо. Жінка припускає, що невідомі хотіли витерти відбитки пальців справжнього водія. Також вона стверджує, що ці люди зняли відеореєстратор і з автомобіля потерпілих.

За її словами, свідків залякують і вони бояться говорити, а до батька загиблих дітей у лікарню навідувалися невідомі молодики. Але лікарі їх до потерпілого не допустили. Із натовпу люди викрикували, що за кермом авто міг бути сам начальник Долинського відділення поліції Василь Хомин.

За словами правоохоронців, Проціва доставили у лікарню його близькі родичі, які й повідомили лікарю, що саме він скоїв ДТП. Також вони підтвердили, що кермо від автомобіля та номерні знаки, яким, за їхньою версією, керував Проців, знайшли на задньому сидінні автівки. Як вони там опинилися та хто був на місці аварії до приїзду поліції, правоохоронці не відповіли.

“Ми вам допоможемо. Повірте, ми вам допоможемо”, – переконував обурену громаду Богдан Маланчин.

Сьогодні о 14.00 на комісії з питань забезпечення законності Долинської районної ради депутати заслухають начальника місцевого відділення поліції Василя Хомина. Люди просять приїхати і правоохоронців з області, а після того зустрітися з людьми та відповісти на ті запитання, на які не змогли відповісти вчора.

Читайте також:
Водій, через якого в аварії на Івано-Франківщині загинуло двоє дітей, був нетверезим