п’ятниця , 29.03.2024

Франківець зареєстрував петицію до Зеленського за проведення військового параду

У соцмережах активно обговорюють рішення Володимира Зеленського скасувати військовий парад у День Незалежності.

військовий парад

Ввечері, 9 липня, на сайті Президента України з’явилася петиція з проханням провести військовий парад до Дня Незалежності.

Петицію зареєстрував мешканець Івано-Франківська, громадський діяч Мирон Дмитрик, пише Курс.

Вона стала реакцією на відеозвернення Президента Володимира Зеленського, у якому він повідомив, що військового параду до Дня Незалежності у 2019 році не буде. А 300 000 000 грн, які мали витратити на підготовку і проведення параду, – роздати військовим як премії.

Мирон Дмитрик вважає, що під час військової агресії з боку Російської Федерації українські воїни, Збройні Сили, Національна Гвардія, інші збройні формування, добровольці, ветерани, волонтери, сім’ї загиблих, полонених та всі, хто докладає зусиль для оборони нашої землі від загарбників, заслуговують на увагу і пошану.

“Проведення військових парадів в останні роки стало символом сили та нездоланності Українського Війська, демонстрацією здобутків військово-промислового комплексу, актом вшанування світлої пам’яті тих, хто віддав життя за мирне небо над більшою частиною нашої прекрасної країни. Скасування військового параду виглядає невдалим заграванням з ворогом і може свідчити про перші кроки до капітуляції”, – пише у петиції франківець.

Він просить Президента України Володимира Зеленського не дослухатись до недолугих радників та переглянути рішення про проведення військового параду до Дня Незалежності України 24 серпня 2019 року.

Станом на ранок 10 липня петицію підписали більш як сім сотень українців. Аби вона потрапила на розгляд Президенту, необхідно зібрати 25 000 підписів.