четвер , 28.03.2024

Початок тижня буде в Україні з дощами та грозами

Тиждень в Україні почнеться мокрою погодою із сильним вітром

Погода в Україні у понеділок, 15 липня, буде дощова майже скрізь – також очікуються грози та місцями сильні пориви вітру до 20 метрів на секунду.

Температура повітря в середньому становитиме близько +24 градусів. Про це йдеться в повідомленні синоптиків на Facebook-сторінці Українського гідрометцентру, передає РБК-Україна.

Початок тижня супроводжуватиметься опадами на Півночі, більшості західних та центральних областей, а також вместами на Півдні – у зазначених регіонах пройдуть короткочасні дощі, місцями з грозами.

Жителям Вінницької, Хмельницької та Чернівецької областей в понеділок варто готуватися до злив.

Суха погода очікується в Харківській, Донецькій, Луганській та місцями в Дніпропетровській областях.

“Вітер на Правобережжі переважно західний, на решті території південно-східний, 5-10 м/с, під час гроз окремі пориви 15-20 м/с”, – йдеться в повідомленні.

Температура вночі в понеділок буде варіюватися в межах +10… +15 градусов, на узбережжі морів очікується максисум +18 градусів.

Вдень столибики термометрів покажуть жителям західних, північних та Вінницькій областей від +19 до +24 градусів, на решті території країни очікується від +25 до +28 градусів.

У Карпатських горах вночі температура повітря становитиме від +6 до +11 градусів, а вдень – від +9 до +14 градусів.

У столиці 15 липня буде хмарно й дощитиме, прогнозуються грози. Температура повітря у Києві протягом доби буде варіюватися між +13 градусів та +21 градус.