четвер , 28.03.2024

Через грозу у шести районах Прикарпаття аварійні вимкнення електроенергії

Прикарпаттям пронеслась сильна гроза. 27 червня негода наробила лиха майже по всій території Івано-Франківської області

Пориви вітру ламали та викорчовували дерева, спричиняючи обриви та аварії на лініях електропередач. Без електропостачання станом на 16:00 залишались 42 населені пункти повністю, 59 опинились без світла частково.

Найбільше від негоди постраждали населені пункти Богородчанського та Тисменицьницького районів. Зачепила стихія і Надвірнянський, Рожнятівський, Долинський та Коломийський райони. Поодинокі вимкнення зафіксовані на території всієї області.

Наразі чітко спрогнозувати час ліквідації аварійних вимкнень, на жаль, складно, повідомляють у прес-службі ПАТ “Прикарпаттяобленерго”.

Сильний дощ і вітер, що все ще не припинились, ускладнюють оперативно-виробничій бригаді можливість дістатись до місць аварій та приступити до виявлення пошкоджень та усунення вимкнень. Щойно злива стихне, енергетики зможуть приступити до роботи.

АТ «Прикарпаттяобленерго» просить з розумінням поставитись до вимкнень у зв’язку із складними погодними умовами.  Оскільки вимкнення зачепили майже усю область, телефонні лінії кол-центру компанії можуть бути перенавантажені. Дізнатись про стан вимкнення можна на офіційному сайті компанії https://oe.if.ua, вибравши свій регіон.

В негоду краще триматись подалі від електрообладнання, а у випадку виявлення обірваного проводу повідомляти у кол-центр за номером 0 (800) 50-40-20 або (0342) 59-40-20.