п’ятниця , 29.03.2024

У Туреччині рятують немовля з України: важить менше кілограма, потрібна допомога

У Туреччині в Анталії рятують немовля, яке народилося на шостому місяці в українців, які відпочивали на курорті.

Воно важить менше ніж кілограм і потребує допомоги. Батьки просять усіх небайдужих про допомогу, йдеться у повідомленні у Facebook.

«01.06. молоде подружжя Аліна та Олександр з 5-річним сином приїхали на відпочинок до Гьойнюка в Kimeros Park Holiday Village. Аліна знаходилась на 6-му місяці вагітності. Але 02.06. з сильними болями Аліну госпіталізували до Анталії в YAŞAM HASTANELERI ÖZEL SAĞLIK, де шляхом кесаревого розтину народилася дівчинка вагою всього 940 гр. Зараз дитина знаходиться в реанімації. Лікарі дають їй шанси на життя», – йдеться у повідомленні.

В такому випадку туристична страховка не діє. Кесарів розтин коштував 3 тисячі доларів, перебування в лікарні щодня – від 200 до 500 доларів. Подружжя активно збирає гроші серед рідних.

«Молоді батьки розгублені й знаходяться практично у шоковому стані. Ситуацію ускладнює незнання турецької й англійської мов. У них прохання про моральну підтримку, якщо можливо, про юридичну допомогу. Путівка в них до 08.06. Далі встає гостра потреба в винайманні недорогого житла. Будь ласка, якщо хтось може допомогти в цих питаннях, не залишайтесь байдужими. Завтра Олександр придбає турецьку сімку. Поки зв’язатись з ним можна по Вайберу +380504422370», – йдеться у повідомленні.

Джерело: IA ZIK