четвер , 28.03.2024

Сьогоднішні зливи наробили лиха у трьох районах Прикарпаття – ситуація кепська (ВІДЕО)

6 червня в період з 12:00 до 17:00 на території Косівського, Коломийського та Тлумацького районів Івано-Франківської області спостерігались грози, сильний дощ, місцями град.

Про це інформують в управлінні ДСНС України в Івано-Франківській області.

Внаслідок опадів у місцевих потічках відбувся підйом рівня води, що призвело до підтоплення дворогосподарств, житлових будівель та сільськогосподарських угідь у 8 населених пунктах на території 3 адміністративних районів області (м. Косів та с. Вербовець, с. Стопчатів, с. Смодна, с. Пістинь Косівського району; с. Велика Кам’янка та с.Турка Коломийського району; с. Діброва Тлумацького району).

За попередньою інформацією, в м. Косів підтоплено орієнтовно 10 господарств, пошкоджено дорожнє полотно по вул. Павлика, Над Гуком; в с. Смодна Косівського району підтоплено близько 25 господарств, в с. Вербовець Косівського р-ну підтоплено біля 100 господарств, зруйновано 3 автомобільні переїзди на присілках Гордаків, Кічера, Гавриле, пошкоджено дорожнє покриття вулиць Франка, Павлика, Галана, Лесі Українки, провулок Банський.

Станом на 19:00 6 червня підрозділами Управління ДСНС в області спільно з комунальними організаціями здійснено 10 виїздів для надання допомоги населенню по відкачуванню (відведенню) води, евакуйовано 1 особу з підтопленого житлового будинку у селі Турка Коломийського району.

До проведення робіт залучено 10 одиниць техніки та 26 чоловік, в т.ч. від У ДСНС в області 9 одиниць техніки, 9 мотопомп, 25 чоловік особового складу.

В постраждалих районах працюють групи з числа представників органів місцевого самоврядування для визначення обсягів негативних наслідків негоди. Опади на даний час припинились, вода здебільшого самостійно сходить з підтоплених територій.