четвер , 28.03.2024

На Івано-Франківщині через підтоплення майже 300 будинків залишилися без газу

У ніч на 24 червня у селах Кричка,  Маркова та Манява Богородчанського району після сильних проливних дощів відбувся підйом рівнів води в місцевих потічках.

У результаті цього на окремих ділянках пошкоджено покриття доріг у вказаних населених пунктах, інформують в управлінні з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА

За повідомленням сільського голови в селі Кричка відбулось підтоплення трьох дворогосподарств та одного житлового будинку. Також пошкоджено три дворові газопроводи та один стовп лінії електропередач.

Депутатським корпусом по результатах дворових обходів встановлено пошкодження двох автомобільних залізобетонних переїздів, 30 м берегу потічка, а також 13 дерев’яних переїздів та шість дерев’яних пішохідних мостиків через потічки до приватних дворогосподарств.

Станом на 17.00 год 24 червня в селі Кричка підтоплених територій не спостерігається, електропостачання відновлено у повному обсязі, відновлено газопостачання 150 абонентам, залишається без газопостачання 290 абонентів.

До ліквідації наслідків погодних умов залучено аварійно-ремонтні бригади Богородчанського УЕГГ та Богородчанського РЕМ. На місці події працювала МОГ Богородчанського РВ УДСНС в області.