четвер , 28.03.2024

Аграрна партія Поплавського може розраховувати на голоси 10 млн селян, – експерт

Аграрна партія під керівництвом Михайла Поплавського може розраховувати на голоси 10 млн українських селян.

Аграрна партія, Поплавський

Про це у своєму Facebook написав політолог Петро Олещук.

«У нас склалася парадоксальна ситуація: в Україні є 10 млн виборців, яких фактично ігнорують все більш-менш рейтингові партії, адже якщо вірити даним ЦВК, то всього у нас близько 30 млн виборців, тобто це – третина всього електорату. Мова про жителів сіл. Ні, звичайно, перед виборами про ці 10 млн голосуючих селян згадують: у кожну партійну програму обов’язково вставляють пару рядків з загальними фразами про підтримку села. Обов’язково знімають ролики, де «лани широкополі». Годують селян гаслами. Але після виборів відразу забувають, і навіть навпаки – починають закручувати гайки, латати за рахунок села дірки в бюджеті», – зазначив Олещук.

На його думку, зараз народні депутати різних фракцій повністю ігнорують на проблеми села.

«А проблеми є – інакше не бігла б молодь з нашого села у польське яблука вирощувати. Тому у селян, фермерів є великий запит на своїх представників у Верховній Раді.
Хоча є і політичні сили, для яких селяни – базовий електорат.

Ось зараз – всі думають, що темні конячки, від яких варто чекати сюрпризів на парламентських виборах, – це «Сила і честь» Смєшко або «Голос» Вакарчука. І зовсім забули, що існує у нас – і вже давно – Аграрна партія, яка теоретично може розраховувати на голоси 10 млн селян собі.

Власне, на даному етапі це єдина політична сила, що претендує виключно на «аграрний» електорат. Варто відзначити, що ця політична сила не є віртуальною, а має очевидну підтримку на місцях та реальний актив, про що свідчать і результати виборів в об’єднані територіальні громади», – констатував експерт.

Він підкреслив, що наростити партії впізнаваність також допоможе те, що її в «поході на Раду» очолила людина, яку знає вся Україна – Михайло Поплавський.

«Поплавський, загалом, позитивно сприймається базовим електоратом. Тому Аграрна партія з Поплавським на чолі – це політична сила, від якої можна очікувати сюрпризів на наступних виборах», – резюмував Петро Олещук.