субота , 20.04.2024

У Коломийському районі розпочався військово-патріотичний вишкіл молоді

На Коломийщині в урочищі «Мар’янка», що знаходиться в лісових масивах ДП «Коломийський лісгосп», розпочав свою роботу військово-патріотичний вишкіл.

Організатором дійства стали громадські організації «Золоті леви чорної сотні» та «Міцна Країна».

Учасники вишколу, хлопці та дівчата віком від 12 до 17 років з різних куточків України (Чернівецька, Львівська, Київська, Донецька, Івано-Франківська, Дніпропетровська області та з Криму), проведуть у наметах у лісі десять днів.

Дітей навчатимуть надавати першу медичну допомогу, виживати в екстремальних умовах, правильно поводитися зі зброєю співати патріотичні пісні. Також діти братимуть участь у розвагах історичного характеру. Планується сходження на Говерлу та відвідини криївки воїнів УПА.

Лісівники Коломийського лісгоспу ознайомлять дітей з правилами поведінки у лісі, розкажуть про небезпеку лісових пожеж, а також багато цікавого та пізнавального про ліс.

Уперше такий військово-патріотичний вишкіл розгорнувся у серпні минулого року, пізніше у жовтні. Незважаючи на те, що захід проводиться лише втретє, прихильників і учасників зібрав досить чимало. Серед юного покоління багато тих, хто «за» активне та корисне проведення часу.