п’ятниця , 19.04.2024

Спека в Україні до кінця тижня ще більше посилиться

В Україні температура повітря вдень досягатиме +30+36 градусів

Погода в Україні: до кінця тижня очікується посилення спеки. Про це у Facebook написала синоптик Наталка Діденко, повідомляє РБК-Україна.

Синоптик зазначає, що в Україні температура повітря вдень досягатиме +30+36 градусів. На заході з 22-го червня буде трохи свіжіше, +24+29 градусів.

“Тому плануйте вихідні безпечно та згідно прогнозу погоди. Адже відкрите сонце і навіть перебування в тіні за умов такої спеки можуть спровокувати сонячний або тепловий удар”, – написала вона.

Зокрема, прогнозується, що грозові дощі 21 червня пройдуть у західних областях, подекуди переходячи у зливи, із шквалом чи градом.

“Локальні дощі можуть поширитися на Житомирщину, Вінниччину та ввечері на Одещину. На решті території України – суха повітряна маса, висока пожежна небезпека”, – зазначила синоптик.

У той самий момент, Діденко прогнозує , що у Києві 21-го червня буде спека. Температура повітря прогнозується +31+33 градуси, буде сухо. Найближчий дощ у столиці очікується 24-го червня, а послаблення спеки, за попередніми прогнозами, припадає на 26-те червня, на середу. Температура повітря знизиться до +25+28 градусів.

“На наступному тижні, якраз, коли в нас температура повітря знизиться до комфортної, сильна спека обрушиться на країни Західної Європи.
Атмосфера працює, пульсує, тому краще не нарікати, а уважно стежити за професійними прогнозами погоди”, – написала вона.

Нагадаємо, сьогодні вдень у західних областях місцями грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с. З 18 по 23 червня в Україні, крім більшості районів західних областей, переважатиме надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. У Києві в період з 18 по 23 червня надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.