п’ятниця , 29.03.2024

Розкрадання в оборонці: Зеленський заговорив про тюрми

Українці чекають на належну реакцію правоохоронних органів щодо розкрадання бюджетних коштів у оборонно-промисловому комплексі.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на нараді РНБО у четвер.

“Коли ми з вами дивилися журналістські розслідування щодо корупції в оборонній сфері, разом із нами їх дивилися наші бійці та їхні родичі.

Якщо виявлені порушення викликають неймовірне обурення у нас, давайте спробуємо відчути, як на це реагують вони. Я дивитимуся на цю ситуацію очима тих, хто захищає Україну”, – заявив Зеленський.

За словами глави держави, ті, хто крав у армії, мають бути покарані.

“Ці люди мають понести відповідальність, а ми не повинні у жодному разі допустити повторення цієї ганьби перед нашою армією”, – продовжив президент.

“Політики освоювали гроші на підприємствах, якими вони особисто володіли. Покривали зловживання, стримували правоохоронні органи у розслідуванні таких порушень. Це замкнене коло, яке ми повинні розірвати”, – заявив Зеленський.

У нараді під головуванням президента взяли участь генеральний прокурор Юрій Луценко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр фінансів Оксана Маркарова,начальник Генштабу – головнокомандувач ЗС України Руслан Хомчак, т.в.о. голови Служби безпеки України Іван Баканов та інші представники силових відомств.

Нагадаємо, 26 червня Державне бюро розслідувань провело 40 обшуків у справі за фактом закупівлі для потреб Міністерства оборони непридатного майна за завищеними цінами.

Джерело: gazeta.ua