п’ятниця , 19.04.2024

Працівника поліції, який у Лісному Хлібичині скоїв смертельну аварію, можуть посадити на 10 років

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Львові, з’ясовують обставини дорожньо-транспортної пригоди за участю працівника Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

3 червня у селі Лісний Хлібичин Івано-Франківської області поліцейський, перебуваючи за кермом приватного автомобіля Mazda, на автодорозі сполученням Стрий – Чернівці потрапив у ДТП із автомобілем Daewoo, у якому перебували водій і пасажир.

Внаслідок ДТП працівник поліції був доставлений у реанімаційне відділення лікарні, а дві особи, які перебували в іншому авто, загинули на місці події.

Слідчі та працівники сектору криміналістики й експертної роботи Львівського теруправління ДБР оглянули місце аварії та провели невідкладні слідчі дії. У цей час здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні. Зокрема, призначені автотехнічна, транспортно-трасологічна та судово-медична експертизи, інформує пресслужба ДБР.

За фактом ДТП зареєстроване кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують  транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб).

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, аварію у Лісному Хлібичині спричинив водій автомобіля Mazda, який під час маневру обгону виїхав на смугу зустрічного руху.