четвер , 25.04.2024

На Івано-Франківщині нарахували 35 офіційних мільйонерів (ВІДЕО)

За результатами деклараційної кампанії, яка тривала с 1 січня до 1 травня прикарпатці подали 7,5 тисяч декларацій про доходи, отримані у 2018 році, що на 0,9 тис більше ніж торік.

Про це 11 червня на пресконференції повідомила начальник Головного управління ДФС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.

За її словами, сума задекларованих громадянами доходів склала 850,2 млн грн і це на 139,9 млн грн більше ніж торік. У своїх деклараціях громадяни визначили та узгодили до сплати в бюджет 20,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 3,2 млн грн військового збору, що на 75 відс більше ніж у минулому році.

«Цьогорічна кампанія декларування є достатньо успішною. Це пояснюється, перш за все, підвищенням рівня податкової культури, сумлінності прикарпатських платників податків та ефективній роз’яснювальній роботі, яку проводили фахівці фіскальної служби», – зазначила Ірина Столярик.

Щодо громадян, які задекларували доходи понад 1 млн грн то, за словами посадовиці, цьогоріч їх кількість склала 35 осіб.

З них 30 осіб задекларували отримані доходи у сумі від 1 до 5 млн грн, 3  громадян задекларували доходи в сумі понад 5 млн грн, ще двоє – понад 10 млн грн.

Згідно декларацій свої доходи мільйонери отримали від операцій з продажу об’єктів рухомого та нерухомого майна, доходи від надання майна в лізинг, оренду, житловий найм та іноземні доходи. Найбільша їх кількість проживає в м. Івано-Франківську, Коломийському, Тисменицькому, Калуському та Долинському районах.

 «Серед мільйонерів є житель Долинського району, який в минулому році отримав понад 9 млн грн іноземного доходу. Він не лише самостійно задекларував цей дохід, а й сплатив з нього податок, розмір якого перевищує 1 млн грн», – зазначила Ірина Столярик.