четвер , 28.03.2024

На Прикарпатті медики не могли дістатися до двох туристів з Німеччини, які потребували допомоги

Через відсутність під’їзного шляху з твердим покриттям швидка не могла дістатися до хостелу, в якому перебували іноземні туристи.

8 червня о 02:10 до Служби порятунку надійшло повідомлення від працівника посольства республіки Німеччина в Україні про те, що на території хостелу на Косівщині в складі групи туристів перебуває 2 громадян республіки Німеччина дівчина, 1995 р.н. та хлопець, 1997 р.н., які самостійно не можуть пересуватися та потребують медичної допомоги.

Від організатора заходу встановлено, що вказані особи хворіють 4-й день, заїзд карети швидкої невідкладної медичної допомоги безпосередньо до місця розташування хостелу неможливий через відсутність під’їзного шляху з твердим покриттям.

Для надання допомоги потерпілим туристам о 02:20 для рятувальників Косівського пошуково-рятувального відділення оголошено сигнал “Збір-аварія”. О 03:30 рятувальники (4 чоловік на 1 одиниці техніки) спільно з медиками виїхали до місця проведення рятувальних робіт.

О 04:30 рятувальники та медичні працівники прибули до місця знаходження потерпілих, обстежили їх. На ношах рятувальниками перенесено від місця тимчасового проживання “Хата-майстерня” до автомобіля Косівського пошуково-рятувального відділення дівчину та в супроводі медичного працівника зведено хлопця.

О 05:55 потерпілих перевезено в село Бабин до місця стоянки автомобіля швидкої медичної допомоги, звідки доставлено для надання лікарської допомоги до Косівської центральної районної лікарні.