четвер , 25.04.2024

Михайло Поплавський заведе Аграрну партію України в парламент, – експерт

Новий лідер Аграрної партії Михайло Поплавський та системна робота на місцях протягом останніх років дає можливість цій політичні сили пройти до українського парламенту.

Михайло Поплавський

Про це на своїй сторінці у Facebook написав політолог Петро Олещук.

«Очевидним трендом цих виборів стали «нові обличчя» і залучення партіями до своїх лав публічних і відомих людей. Такий запит сформувався у нашому суспільстві. Підтверджують його і рейтинги старих політичних брендів, на кшталт «Самопомочі», яка взагалі не має шансів пройти в парламент 9-го скликання.

Питання в тому: чи була партія «медійною», що існувала лише у віртуальному просторі, або що реально існувала на місцях та мала представництво в органах самоврядування. Приміром, тут варто згадати про таку політичну силу як Аграрна партія», – написав політичний експерт.

За його словами, очевидною перевагою цієї партії перед є той факт, що вони не були при владі останні п’ять років, не формували уряд і навіть не входили в парламент

«Плюс на впізнаваність партії серед українців різного віку та соціальних статусів значно вплинуло залучення нового лідера – Михайла Поплавського, якого електорат політсили зустрів цілком позитивно, як «близького» і зрозумілого.

Сама Аграрна партія має міцну структуру, добре себе показала на місцевих виборах і виборах в об’єднані територіальні громади (ОТГ). За підсумками останніх – це третя за впливовістю партія в Україні», – вважає політолог.

Як підкреслив експерт, «політичний капітал» Аграрної партії, накопичений в громадах може стати хорошим «трампліном», який цілком здатний «перекинути» політсилу через 5-відсотковий бар’єр до парламенту.

«За різними оцінками, зараз рейтинг Аграрної партії коливається в районі 2-3%, але тут важливо розуміти: соціологи часто просто не доїжджають до віддалених сіл, а саме там і зосереджений кістяк електорату «Аграріїв».

Тому є всі шанси, що сільські жителі під час виборів додадуть ще кілька відсотків партії Поплавського і, цілком ймовірно, вони свої місця в парламенті таки зможуть зайняти. Принаймні, якось у них більше віриться, аніж у деякі з нинішніх політпроектів з чинної ще ради», – підсумував Петро Олещук.