п’ятниця , 19.04.2024

Двоє прикарпатських вступників набрали на ЗНО 200 балів

Серед щасливих володарів «двохсоток» прикарпатці Володимир Грицюк та Анастасія Франчук.

За попередніми даними, цього року лише двоє прикарпатських випускників набрали на ЗНО 200 балів.

Учень Надвірнянського ліцею Володимир Грицюк – з математики та учениця Української гімназії № 1 Івано-Франківська Анастасія Франчук – з англійської мови, пише Галичина.

“200 балів – це трохи як спалах блискавки, однозначно він буде там, де повітря наелектризоване працею та інтелектом, але котра смерека стане гідною для скрипки, то достатньо випадково. Це не применшує заслуги конкретних людей, але возводити це в абсолют – не варто”, – коментує директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти (ІФРЦОЯО) Богдан Томенчук.

Володимир  Грицюк найвищий бал набрав на тесті з математики, з інших предметів, – фізики, української мови і літератури – також показав високий результат, набрав 199 та 192 бали відповідно. Хлопець зауважує, що йому не вистачило наполегливості під час підготовки до інших предметів.

“Посилено готувався лише до математики, тому що це профільний предмет моєї майбутньої професії, до фізики, української мови та літератури – просто щоб вступити, – коментує “двохсотбальник”. – Щоб скласти фізику на 200 балів, потрібно було більше читати підручник, там було одне завдання, яке потрібно було просто знати, а я його не знав, тому не зробив. Щодо української мови та літератури, насправді тест з цього предмета був дуже легким, хоча більшість говорить, що він складний. Там усе достатньо просто, лише потрібно було завчити напам’ять, а я таке не люблю”.

Хлопець зізнається, що до тестування з математики спеціально не готувався, а свій результат дали шкільні уроки з цього предмета. Володимир посівв третє місце на четвертому етапі Всеукраїнської олімпіади з фізики, тож його 199 балів на ЗНО з цієї дисципліни є закономірними. До тестування з української мови та літератури випускник готувався з репетитором.

Новина про 200 балів з математики не стала для Володі несподіванкою, хоча він щиро їй зрадів. Хлопець зізнається, що не навчався цілодобово, встигав гуляти з друзями, дивитися фільми та цікаво проводити вільний час.

“Я не зациклений на навчанні, якщо постійно навчатися, то можна довести себе до виснаження і у відповідальний момент у тебе не буде сил, щоб щось робити. Звісно, потрібно навчатися, тренуватися, але не варто присвячувати цьому весь свій час”, – наголошує Володимир.

Чимало вступників, їхніх батьків та навіть педагогів вважають, що скласти ЗНО на високий бал не реально, якщо не займатися з репетиторами. Володимир категорично не згідний з цією думкою.

“Можна самому наполегливо працювати і зробити ту ж роботу, що з репетитором, або навіть більше. Для багатьох людей репетитор – це єдиний вихід лише тому, що вони не можуть заставити себе вчитися чи не хочуть працювати. Якщо себе гарно організувати, то цілком реально самому виконати роботу, а навіть отримати більше знань, аніж з репетитором”, – переконаний абітурієнт.

Володимир вже визначився зі своїм майбутнім фахом, планує вступати до Київського політехнічного інституту ім. І. Сікорського. Але вагається між факультетом інформатики і обчислювальної техніки та інститутом прикладного системного аналізу.