п’ятниця , 19.04.2024

В Івано-Франківську відбулася хода за традиційні сімейні цінності (ФОТО)

Близько тисячі франківчан та гостей столиці Прикарпаття колоною пройшли центром міста, скандуючи «Україна за сім’ю!».

У неділю, 2 червня, в Івано-Франківську, від Івано-Франківського драмтеатру по вулиця Незалежності до Вічевого майдану пройшлась хода на захист життя та сімейних цінностей.

Близько тисячі мешканців та гостей міста вийшли, щоб висловити свою підтримку на захист життя і традиційної сім’ї.

У заході взяли участь представники духовенства, віряни різних конфесій та просто небайдужі містяни. Очолив ходу Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин.

«Всі ми народилися в сім’ї, а тому кожен покликаний розуміти ту цінність, яку несе в собі справжня християнська родина. Колись, в період атеїстичного свавілля, гоніння та репресій християн віра в нашій Церкві в Україні часто зберігалася саме в середовищі християнських родин, у тих маленьких домашніх церквах. Можна сказати, що Церква вижила, бо живою залишалася віра в родині», – каже Митрополит Володимир.

На плакатах учасників акції були написи «Традиційна родина – здорова нація», «Тільки Бог має право давати і забирати життя» та ін. Більшість учасників ходи – віряни різних конфесій.

Анна Масляк, у шлюбі 10 років, мама трьох дітей, в коментарі Прес-службі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ розповіла чому із родиною взяла участь у ході:

«В своїй сім’ї ми стараємося жити по-християнськи. Я твердо переконана, що сьогоднішні рухи, які нам часто нав’язують люди з різною, не завжди доброю метою, мають велику небезпеку. Знаєте, я якось прочитала таку цитату: «Чому за аборти виступають ті, хто вже народився?» І це правда… Надіюся, подібні заходи зможуть пробудити наш народ з цього жахливого сну».

Учасники ходи робили кілька молитовних зупинок, щоби просити в Господа благословення для своїх сімей, дару життя для всіх зачатих дітей та дару батьківства для тих сімей, які поки що не стали ще батьками.

На завершення ходи учасників вітали Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Владика Володимир Війтишин, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, секретарка міської ради п. Оксана Савчук та представники ГО «За життя».

Пригадуємо, що, згідно Постанов Вісімдесят другої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, в першу неділю червня відзначаємо Парафіяльне свято сім’ї.

Окрім того, 24 травня Синод Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ видав спеціальне звернення, в якому із сумом зазначається, що Україна посідає одне з перших місць у Європі за кількістю розлучень. Розходяться близько 60 відсотків пар, які обіцяли одне одному любов і вірність, мріяли про щасливе життя.

Саме тому такі заходи, як хода за традиційні сімейні цінності, покликані глибше поглянути на інституцію сім’ї, адже це наш святий обов’язок – «неустанно проголошувати красу і радість подружньої та сімейної любові, з якої ми не тільки походимо, але і якої постійно потребуємо, адже ця любов здатна перетворювати і надалі наш світ, окремі спільноти та осіб», – йдеться в Зверненні.